Hem

onsdag 5 februari 2014

Drivans blommor

trädgårdsängel

Snart ska änglavakten få se trädgården vakna. Inte undra på att han ser lycklig ut. Idag har solen varit extra generös. Varma strålar har flödat över trädgården medan stora sjok av av snö smällt bort. Dagens trädgårdsrunda blev en högtidsstund. Till min stora glädje och förvåning träffa jag på årets första blommor.

snödroppe galanthus nivalis
Snödroppe Galanthus nivalis

På blomsterspråket är snödroppen symbol för hoppet. Och visst är det hoppfullhet man känner när man ser dem? Det är fortfarande vinter men snödropparnas närvaro intygar om att slutet på vintern är nära och att vi går en vår till mötes. I syrensnåret lyste en snövit blomma. Det var julrosen som vaknat. Vilken dag!14 kommentarer:

 1. Åhhhh, så underbart! Kom på mig själv med att sitta med ett fånigt leende..hihi...Förstår att din dag kändes helt perfekt :-)

  Tökram / Therése

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fint att jag kunde sprida lite vårglädje till dig också Therése :) Tökram till dig med /Carolin

   Radera
 2. Så vackert strålarna träffar ängeln med vårens vide om hjässan och visst ger snödroppen hopp! Julrosorna är ju verkligen speciella med tanke på att de blommade hos mig i rabatten i zon 4 nov, dec tills de hamnade under snön i januari. Fortfarande blommar nån i blomsterbordet vid trappan märkte jag häromdagen när det töade lite.
  Vilka fantastiska blomsterbilder i din sidebar. Jag blir alldeles matt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Duktiga och tappra julrosor du har :) Dem förstår jag verkligen att du är glad över. /Carolin

   Radera
 3. Men så underbart! Ängeln ser helig ut i solens strålar:-) och så fantastiskt med snödroppar! Det ger verkligen hopp! Stor kram till dig Carolin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det underbart :) Jag tror nog att han är lite helig av sig min trädgårdsängel :D Stor kram till dig med! /Carolin

   Radera
 4. Visst är det härligt med vårvinter? Hoppas det inte kommer för långvarigt bakslag bara.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror vi får en tidig och lååång härlig vår i år! :D Allt gott till dig med /Carolin

   Radera
 5. Din illustration av FEBRUARI med text o din trädgårdsängel har så klart fått snödropparna att "vilja tala med dig" !
  Lena

  SvaraRadera
 6. Tidlig hagelykke!
  Her er det vel en halv meter ned til godsakene...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skickar lite vårsol till dig Villrose, så får vi hoppas det börjar töa ordentligt! :) Kram /Carolin

   Radera
 7. Den där ängeln är så du för mig :) Och de där snödropparna kommer jag vår-dröm-leva på en stund, underbart! Jag hoppas att allt är bra med dig och fina familjen! Här hemma försvinner dagarna i en otrolig fart. Stackars lillen har kolik men vi börjar förstå vad det är han får ont av + att han får mediciner så han mår bättre och bättre. Han är helt underbar och det känns som att han växer för varje dag som går. Massa kramar och kärlek från oss till dig <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ta hand om dig och din familj Jennie så hoppas jag att det snart blir bättre med lille Arwe <3 Stor kram och en påse vårglädje skickar jag till dig/er :) /Carolin

   Radera