Hem

torsdag 12 december 2013

Saffransbarn i luciatid

fira lucia
Lilla B har en speciell relation till saffransbröd.

Årets lussekatter är klara. Lilla B har hjälpt mig baka. Riktigt mycket saffran har vi i degen för att de ska bli ordentligt gula och fina. Lilla B är ett julbarn som föddes i julhelgen för fem år sedan. När hon kom till världen var hon väldigt liten, smal och vackert gul som ett saffransbröd. På sjukhuset testade man henne för gulsot. Det visade sig inte vara gulsot som färgat Lilla B utan saffran. Varje dag de sista veckorna före hennes födsel åt jag lussekatter i stor mängd. Saffran är en fantastisk krydda. I trädgården har jag planterat saffranskrokus Crocus sativus. Knölarna har levt ett par år men de lär knappast visa några blommor. Vårt klimat är långt ifrån vad de önskar. Jag får nog hålla till godo med de tunt lansettlika bladtoffsar som knölarna skickar upp i början av hösten. Men man kan ju alltid önska, särskilt nu i jultid, att de någon gång skulle vilja ge oss några blommor.11 kommentarer:

 1. Haha....Menar du på allvar att flickan blev färgad av saffran? I så fall är det ju underbart :-)
  Ser inte riktigt på bilden men har hon även russin (mörka) till ögon?? Ser ut att vara en glad och härlig liten varelse och så söt på alla bilder.

  StorKram / Therése

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jajjemen! :) Saffransbröd och saffransbarn skall det vara på julen :D :D
   Och ja, hon har ett par riktiga russinögon den ungen, "skratt" :D:D
   Kram på dig med och vad fint du gjort till dina fåglar, helt fantastiskt!

   Radera
 2. Så roligt! Tänk att det kan påverka så:-) saffran är supergott tycker jag också! Stor kram till er och hoppas att ni får en fin luciadag imorgon! /Esmeralda

  SvaraRadera
 3. Så gulligt, saffransgula Lilla B. Hon ser ut att vara en helnöjd bagare, jättemysigt kort :)

  Tack för de underbara orden du skriver till mig Carolin. Jag blir liksom glad i hela hjärtat av dina fina kommentarer :) Fint att du tar saker och ting i din takt. Det är så himla viktigt. Så tråkigt att höra om din farmor, jag är glad att målningen kan lugna. Tack för din underbara beskrivning av den <3

  Tack och detsamma bästa Carolin, ha en riktigt mysig Lucia imorgon <3 Jennie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Roligt att jag kan göra dig glad. Detsamma till dig!

   Radera
 4. Stor Kram till Lilla B
  Eva

  SvaraRadera
 5. Toppen text och vilket foto!
  Sture H

  SvaraRadera
 6. Härligt att höra! Trevlig lucia önskar jag dig :)

  SvaraRadera
 7. Vilken varm och härlig bild! I det här huset gillar vi också mycket saffran. Mitt barnbarn säger nu att hon vill bli bagerska. Det som ska böjas i tid….. Tänk att lilla B var gul som nyfödd! Låter logiskt faktiskt när man tänker efter.
  Kram Luna

  SvaraRadera