Hem

tisdag 3 december 2013

Kan man bygga en gran?

utegran Pettson får julbesök

Idén och inspirationen till granbygget uppstod när jag och Lilla B för en tid sedan läste sagoboken Pettson får julbesök av Sven Nordqvist. Stackars Pettson som halkar och skadar foten klarar inte av att ta sig till skogen för att hugga gran. Då klurar gubben ut hur han ska bygga en gran av granris han har på trappen. Han borrar hål i en lång pinne och sticker sedan in grankvistarna i hålen. Jag och Lilla B gjorde på samma sätt med det här rostornet och vips hade vi trollat fram en utegran till trädgården. Tidigare har jag provat på att ha riktig utegran. När jag fixade med granen sa min pappa att det där med utegran, det ger man sig bara på ett fåtal gånger innan man ger upp, för de välter bara. Senare fick jag tyvärr anledning att hålla med om det. När granen vält eller blivit sned för säkert hundrade gången började jag känna att jag hatade alltsammans. Ingen vidare känsla att ha när man försöker skapa julstämning i sin trädgård. Men den här byggda granen verkar till och med stå emot när vinden tar riktiga krafttag. Hurra!8 kommentarer:

 1. Åh vilken klok och smart idé! Hoppas nu att den står sig i alla väder. Här skulle den blåsa i havet direkt tror jag. Men M har faktiskt fixat en liten till oss inomhus, kommer på bloggen framöver :)

  Tack fina Carolin, och visst är Liljan himla vacker. Det är svårt att tro att hon är så liten som hon är. Hon är mindre än vår katt, väger inte ens 4 kg. Men så har hon en enorm personlighet :) Tiden i majorna var som du säger väldigt viktig för mig med. Jag började liksom landa där. Och det tog mig hit :)

  Tack fina, nu är det nästan bara en månad kvar! Ha det underbart bästa du <3 Jennie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jennie! Kan tänka mig att vindarna ute hos dig inte är lätta att tas med. Du får njuta av fina vågor med mycket
   skum istället då :) Hos mig har blåst så det knakar i huset sedan igårkväll men granen står till min glädje kvar :D

   Radera
 2. Jättefin !! Eva

  SvaraRadera
 3. Den är ju riktigt tjusig! Pettson är inte så dum:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tycker det :) Och Pettson är en ovanligt klok gubbe måste jag nog säga :D

   Radera
 4. Sven Nordqvist barnböcker och din Blogg är lisa för välmående // LL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så fint du skriver. En glädje för mig att höra att du tycker det :)

   Radera