Hem

fredag 6 december 2013

Fotspår i snön

den första snön

Igår plockade jag fram tomtarna. Kanske var det lite tidigt men jag trivs aldrig så bra i deras sällskap som veckorna före jul. Jag ställde dem på en prydlig rad i fönstret. De såg så fina ut med sina röda luvor i skenet från adventsljusstaken strax intill. Några timmar senare föll första snön. Eller rättare sagt, vräkte och yrde, för det blåste rejält på kvällen. Nu på morgonen när jag gick min promenad var skogen vackert vintervit och flera stora träd hade blåst omkull. Det finns massor av döda och halvruttna träd i min promenadskog till hackspettarna och många andra djurs stora lycka. Men när det stormar finns det kanske bättre promenadvägar att välja. Ingen människa hade gått på stigen före mig. Det kunde jag se på den orörda snön. Men det fanns fotspår från något annat. Det såg ut som om en ensam hund vandrat samma väg före mig. Det var räven.12 kommentarer:

 1. Så klart tomtarna skall vara i ditt fönster och se ut på snön!!.Din promenad var nog underbar kram till dig ,Lilla B,tomtarna,och räven Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag med :) Promenaden var extra fin, allt blir som nytt i snön! :)
   Kram till dig från oss. /Carolin

   Radera
 2. Jag gillar också att ta fram allt en stund innan, annars hinner en ju inte riktigt njuta av det :) Mysigt med snö och promenad i skogen. Jag hoppas att snön snart kommer hit med. Lill-Sven verkar vara på besök idag så jag håller mig inomhus. Inatt blev det inte mycket sömn när Stor-Sven härjade här.

  Hihi, fina Lilla B - ugnspannkaka är riktigt gott! Och tack fina du! Som tur är är M väldigt bra på att hjälpa mig att just göra det jag mår bäst av :) Jag önskar också dig en jul som blir precis som du önskar. Stor kram <3 Jennie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller tummarna för att snön kommer till dig med! :)

   Radera
 3. Tocke tur att både du och räven inte fick någon stor gren över er. Fin bild av ett vackert träd.Har du märkt hur tydliga träden blir med snö på grenarna? Jag gillar det! Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, trädgrenar med snö är något speciellt. Allt blir annorlunda och fint! :) Trevlig helg till dig med!

   Radera
 4. Åhh vilken vacker vinterbild och så härligt med skogspromenad! Snön kom även till oss under natten och det var helt vitt ute när vi vaknade:-) det är härligt med snö just eftersom man ser alla söta små spår efter djuren som rör sig på sina speciella stigar! Hoppas att du har en fin helg Carolin! Kram Esmeralda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att snön kom till er med! :D Hoppas du också har en fin helg! Kram

   Radera
 5. Fin førjulsstemning!
  God 2. adventshelg!

  SvaraRadera
 6. Trodde nästan det skulle vara en liten Nisse.
  Härlig vinter betraktelse.
  Ha en fin andra Advent
  Kram Meta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade varit ännu bättre om det varit en nisse ;)

   Radera