Hem

fredag 13 december 2013

Det som göms i snö

julplantering

När det snöade som mest i förra veckan var julplanteringen i stora tunnan oigenkännlig. Den såg mest ut som en igensnöad buske. Jag var trots allt glad över vintervädret. Får jag välja så föredrar jag vita jular framför gröna. Men det finns i ärlighetens namn en hel del positiva saker med milda jular. Bland annat att man kan göra fina planteringar som slipper begravas i drivor. Och jag kan nog också tycka att det känns extra lyxigt att få vara ute i trädgården, gräva i ofrusen jord, titta på det vintergröna och kunna ha hyacinter ute mitt i vintern. Med det kan jag känna en stor tacksamhet. Jag älskar ju att vara ute och arbeta.

julplantering
I tunnan samsas en dvärggran med vaktelbär, hyacinter och julrosor.8 kommentarer:

 1. Så fint du har gjort, en stor julgrupp utomhus. Ha en fin dag! Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Åhh så vackert du har gjort det i tunnan! Jag har verkligen fastnat för vaktelbär, såg dem första gången för några veckor sedan när jag skulle handla lite till mina krukor utanför ytterdörren. Jag håller med, det är skönt med en mild vinter just eftersom man kan fortsätta pyssla lite i trädgården. Men vill även ha snö... det är inte lätt;) ha en fin lördagskväll och en skön tredje advent imorgon Carolin! Kram Esmeralda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser ut att bli en grön jul här, men jag håller fortfarande tummarna för att det ska komma några flingor på julafton :) Det hade vart fint. Kram!

   Radera
 3. Tänk att lilla B kunde bli gul av alla bullar som du åt. Att man kan bli brun av morötter har jag hört och såg det på mina egna och barnbarnen. Så vackert med julplanteringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Betty :) Ja, det är lustigt när man tänker på det, men ändå helt naturligt...
   Har också hört att man kan färgas av morötter som du säger och en kompis
   blev tydligen färgad av att hennes mamma åt otroliga mängder apelsiner :D

   Radera
 4. God kväll
  Så himla fint. Får du ha ilexbären och vaktelbären ifred från f¨åglarna?
  Här går de åt på fem röda.
  Vilken lussebulle bild du bjöd på i förra inlägget.
  Wow vad läcker den var.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika! Så kul att du gilla lussebilden och planteringen :)
   Såg att en fågel smakade på bären en gång men sedan har jag
   faktiskt fått ha dem helt ifred. Kanske beror det på att här finns
   mycket annan mat för dem att äta?? Kram

   Radera