Hem

söndag 20 oktober 2013

Med våren i sikte

höstlök

I morse när jag vaknade hörde jag hur regnet smattrade mot fönstret. Jag kände mig glad när jag tänkte på alla lökar jag satt, som nu vilar i jorden och som så väl behöver vattnet. Nu har det regnat hela dagen och jorden har kunnat slamma till ordentligt runt de små lökkropparna. Sånt tycker jag om att tänka på. Det är sann höstglädje för mig. Nu kan de i lugn och ro rota sig innan kylan kommer.

plantera höstlök
Somliga dagar har Lilla B hjälpt mig med löksättningen.

I flera veckor har jag arbetat med lökarna som jag tycker så mycket om. Våren 2014 kommer välkomnas av en riktigt, riktigt kraftig och färgglad vårblomning. Jag längtar och känner glädje i hela mitt hjärta när jag tänker på det!5 kommentarer:

 1. O, jag önskar jag haft en "Lilla B" som varit med mig i min trädgård. Eva :)

  SvaraRadera
 2. Åh så undebart det låter, det gör också mig glad :) Jag ser fram emot att glädjas av härliga foton på vårens blomsterprakt i din trädgård, så fint!

  Det låter som att du har haft en riktigt härlig dag i trädgården! Här har vi fått gjort en hel del men ändå haft en riktigt skön
  och fin dag. En perfekt söndag helt enkelt :)

  Ha en underbar start på nya veckan, stor kram <3 Jennie

  SvaraRadera
 3. Härliga Höstbilder. Visst är det speciellt att plantera lökar ...... En slags förhoppning och Lycka planteras med lökarna som sedan om ett antal månader går att njuta av. Naturens mirakel blir så tydligt på något sätt :)
  Ha det Gott!

  SvaraRadera
 4. Det kommer att bli så fint till våren! Skönt med lite hjälp när man sätter lökar. Katten får väl hjälpa mig.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 5. Så härligt med så mycket vårlökar! Det är underbart på våren när färgerna exploderar:) ska bli så roligt att se här på bloggen sen! jag har också satt lite lökar, bygger på lite år för år... Hoppas att du får en fin vecka Carolin! Kramar Esmeralda

  SvaraRadera