Hem

måndag 14 oktober 2013

Höstprinsessan

lönnlövskrona
Höstens prinsessa bär en krona av löv och ett halsband av kastanjer.

När hösten är som vackrast blir lönnens löv gyllengula och ibland också röda. Att göra en krona av de finaste löv man hittar är för mig att hedra hösten. Jag kan inte tänka mig en finare krona, inte ens om den var gjord av äkta guld. Jag älskar träden och skogen.7 kommentarer:

 1. En helt underbar krona! Du har sån fantastisk känsla för detta! Det är verkligen en fin gåva :)

  Tack fina Carolin för de vackra orden. Nu vill jag nästan rama in den där kladdmålningen :) Jag gillade också att den var så lätt och fri, det är en härlig känsla i måleriet. Åh jag älskar whippets, Lilja är som en miniatyr av en sådan. Visst är det fint när de har öronen sådär :) Och tack kära du. Stor kram <3 Jennie

  SvaraRadera
 2. Jag vill också ha en krona. Så vackert
  Läste Emmas text idag och jag blev så berörd. Underbar du!
  Kände igen mig så.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 3. Åh, vilken vacker höstprinsessa! Kram!

  SvaraRadera
 4. Höstlövskronor är verkligen vackra! Bilden ger mig härliga känslor och minnen från barndomen:-) kram Esmeralda

  SvaraRadera
 5. Vilken jättefin krona! =) Hur har du gjort den?
  Ha det fint! /Caroline

  SvaraRadera
 6. Visst skulle vi införa LÖNNKRONANS DAG i oktober :)
  //KS

  SvaraRadera
 7. Kul att ni också tycker om lövkronor :) Lönnkronans dag hade varit något! :)

  När man gör en lövkrona plockar man löv som är om möjligt lika stora. Viker dem på mitten och lägger dem sedan i varandra, samt hakar fast varje löv i närmsta grannen med sitt eget bladskaft....svårt att beskriva med ord. Hoppas ni som vill veta förstod.

  Tack för era fina komentarar! /Carolin

  SvaraRadera