Hem

fredag 27 september 2013

Första frostnatten

brysselkål
Ett tunt lager frost har lagt sig över brysselkålens kraftiga bladverk.

Den nya årstiden gör sig allt mer påmind. På det ena sätter än mer vackert än det andra. I morse när jag vaknade upptäckte jag årets första frost. Det högg tag i mig som det alltid gör när man ser frost första gången på säsongen. Jag gick ut för att se hur det gått med växterna. Trädgården strålade av skönhet på det speciella sätt som den bara kan under just klara höstdagar när färger och enstaka konturer liksom lyfts fram ur lummigheten.5 kommentarer:

 1. Här kom frosten i förgårdsnatt men som tur är verkar inga blommor blivit direkt skadade. Det känns allt lite skönt att inte kunna påverka vad som nu händer ute i täppan. Utan bara njuta av det sista. Ha en bra helg!

  Höstkram / Therèse

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra bilder! Det är något speciellt med den första frosten när färgerna fortfarande finns kvar i naturen och det blir såna vackra kontraster:)
  Önskar dig en fin helg!
  Kram Esmeralda

  SvaraRadera
 3. Det är häftigt med det kalla hårda mot det färgglada mjuka :) Väldigt vackert!

  Tack snälla du! Det var väldigt kul att måla Opie, och har fått en beställning på stor målning av katter - det ska bli superkul att måla den :) Visst är det toppen med ekologiskt. Det där tipset på bloggen är för mig med.. jag är fortfarande i startgroparna :)
  Tack och tack själv för din fina fina blogg, den gör mig glad!

  Ha en härlig lördag fina du <3 Jennie

  SvaraRadera
 4. Tack snälla fina Carolin för de orden. Blir nästan lite tårögd :)

  Jag tror också så. När jag och M flyttade hit så var det underbart skönt. Och jag tror att det kommer att vara perfekt att ha nära till allt med en liten plutt. Sen så flyger vi med egna vingar iväg till skogen :) Hihi :)

  Tack detsamma bästa du <3 Jennie

  SvaraRadera
 5. Tyvärr var inte frosten av det snällare slaget här, så det är en del att ta tag i. Annars håller jag med om att frost är vackert att se på som i dina bilder.

  SvaraRadera