Hem

tisdag 18 juni 2013

Hjärtligt nöje

binda blomsterkrans
Jag binder kransar av blommor jag hittar i trädgården.

När tillfälle ges plockar jag fram mina pysselgrejer. Vara utomhus och skapa med grönt gör mig glad och tillfreds i sinnet. Att arbeta med blommor är beroendeframkallande på ett sunt sätt. Jag har nog ända sedan jag var liten innerst inne vetat att jag skulle bli florist. Det liksom sitter i fingrarna att jag vill plocka med blommor.

sommarkrans
Försommarkrans i gammelrosa.

Sommaren har tagit fart och det finns mycket som blommar i trädgården. Möjligheten att binda varierande kransar känns oändlig. Här samsas löjtnantshjärta, fänrikshjärtan, grusnejlika och skuggbräckor. Även om resultatet blir fint är meningen med det hela vägen dit. Själva pysslandet i sig. En rofylld stund i trädgården och närkontakt med de växter jag arbetar med får mig att må bra.10 kommentarer:

 1. Så vacker kransen blev men som du skriver - många gånger är det själva pysselstunden i sig som är den största behållningen för en själv. En form av meditation faktiskt. Man behöver sådana stunder.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt. Man behöver verkligen de stunderna. Det här stunderna när man verkligen kan koppla av och njuta av tillvaron är livsnödvändiga, inte minst för att klara hantera stress. Man får pröva sig fram och hitta den meditationsform som känns bra för en själv. Den gröna meditationen fungerar bäst på mig :) Kram / Carolin

   Radera
 2. Helt underbar krans du har gjort. Det var något nytt som jag aldrig sett.
  Tack för din hälsning. Jag jobbar på för fullt och åker från det ena stället till det andra.
  men var tålmodig så hörs snart igen. Imorgon skall jag göra en krans till mina sidor fast den kommer inte att bli lika fin som din.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika!

   Hoppas du kan ha det bra i ditt arbete, trots att det är så mycket just nu...
   att du hittar stunder av ro ändå. Lycka till med din krans, ska bli kul att se den
   i AoT sedan :) Ha det så gott, vi hörs. Kram / Carolin

   Radera
 3. Hej C.
  Tack för ditt blogginslag.
  I min vardag arbetar jag med att skapa HATTAR,din krans gav mig härlig inspiration till kommande hatt,jag fick tips om färg form och känsla.
  Den kund jag skapar till för tillfället, har en aftonklänning med "känsla av din krans"
  Tack
  Sivert

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Oj, vilket spännande yrke du har! Det hade jag också tyckt vart väldigt kul att arbeta med.
   Roligt att höra att du kunde få inspiration från bloggen, det är min största önskan.

   Ha det fint / Carolin

   Radera
 4. Vivi på heden19 juni 2013 07:38


  Hej.

  Vilken underbar krans Du gjort.Det syns att Du och blommorna är verkliga vänner.
  Underbart att se allt Du skapar.Vilken gåva Du har.
  Tack.
  Vivi på heden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Vivi!

   Ja, nog stämmer det att jag och blommorna är vänner men jag tror att de är allas
   vänner bara man väljer att se dem :) Kram / Carolin

   Radera
 5. Så fint du binder blommor Eva

  SvaraRadera