Hem

fredag 31 maj 2013

Mitt hjärtas blommor

löjtnantshjärta lamprocapnos spectabilis
Löjtnantshjärta lamprocapnos spectabilis

Löjtnantshjärtan är något av det finaste jag vet. De är mer än bara blommor. Deras form tillhör ju också en symbol, hjärtat som påminner om kärlek blir extra starkt när det är levande. Och löjtnantshjärtat är levande i allra högsta grad. När jag ser blommorna veckla ut sig i senvåren känner jag hur mycket jag älskar min trädgård. Och framför allt hur tacksam jag är över att få förvalta en bit jord. Att få vara där när det händer, uppleva och skapa med växter så som jag känner så starkt för. Trädgården väcker en speciell livsglädje inom mig som är svår att beskriva i ord.5 kommentarer:

 1. Samma här. Så sant som det är sagt!

  SvaraRadera
 2. Vilken KRANS !!!!!
  Vilka vackra foton...kanske träffade din familj någon löjtnant med stort hjärta, för länge länge sedan,....som talar till ditt undermedvetna ,man vet aldrig :)
  Alice

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Alice!

   Man vet aldrig, det kan nog ligga mycket i det undermedvetna som man inte riktigt förstår sig på :)och tur är kanske det ;) /Carolin

   Radera
 3. Löjtnantshjärtan bara måste jag skaffa mig nån gång - har aldrig haft sådana. Trivs de inomhus också, eller på balkong?

  SvaraRadera
 4. Du borde kunna ha en planta i kruka på balkongen, helst lite skuggigt läge, den vill inte torka ut. När plantan blommat över vissnar den ner men växer upp igen nästa vår. Men man kan få en planta att fortsätta blomma hela sommaren om man ständigt klipper av de blommande stjälkarna innan de blommat färdigt. Klipp strax ovan ett bladveck så växer en ny stängel snart ut. En skvätt näring då och då är också ett måste i en kruka. Lycka till! / Carolin

  SvaraRadera