Hem

söndag 12 maj 2013

Återbruk

hyacinter i trädgården
Hyacint Hyacinthus orientalis

När man talar om återbruk och återvinning kanske man inte i första hand tänker på växter men det skadar inte att tänka till ibland innan man slänger sådant som faktiskt kan bli fint igen. I en del fall kan jag tycka att det inte är värt mödan och stöket att spara växter eftersom platsen inte alltid finns till hands eller tiden och orken för den delen heller. Men med hyacinter är det väldigt enkelt. De behöver ingen stor plats eller omvårdnad när de sparas. När de blommat färdigt inomhus efter julen stoppar man bara undan dem på något ställe där man slipper se nedvissnandet. Sedan kan man i lugn och ro glömma sin hyacintgömma. När våren kommit ger man dem nytt liv i trädgården.

hyacint hyacinthus orientalis

De hinner inte blomma första våren men året därpå överraskas man av en fantastisk blomning. Nu är det andra året de här blå blommar snällt utomhus. Hyacinterna har aldrig blivit lika populära som tulpaner men jag kan nog tycka att de egentligen är lika fina. Och så doftar de ju så gott också.6 kommentarer:

 1. Tack för påminnelsen !
  Sparade julens vita hyacinter någonstans .. får se om jag hittar dom i förrådet !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Isa!

   Jag håller tummarna för att du hittar dem :)
   Ha det så gott du med!
   Kram / Carolin

   Radera
 2. Hej Carolin
  Tack för fin Blogg !
  Så fin blå färg // LL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det!
   Och tack för att du tittar hit ;)

   Radera
 3. Har så många gånger tänkt att jag skall spara hyacintlökarna men aldrig gjort det, nu skall jag försöka komma ihåg dina fina bilder till nästa jul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sandra!
   Det tycker jag du ska göra, du lär inte bli besviken :)
   De är så fina i rabatten! / Carolin

   Radera