Hem

tisdag 23 april 2013

I en annan värld

hon som talar med blommor
I en annan värld

Där jag bodde som liten fanns ett stort körsbärsträd. Med hjälp av en närliggande enebuske kunde man ta sig upp i det stora trädet. Dit upp klättrade jag och min bror. I trädkronans famn fanns lagom plats för två barn att sitta, och när trädet blommade var det som att befinna sig i en annan värld. Alla som stått under ett blommande körsbärsträd och blickat upp mot kronan, vet att det är en fantastisk upplevelse. Men att sitta däruppe, mitt i, är ändå många strå vassare. På kvällen var blomningen storslagen och magisk. Tusentals vita blommor lyste omkring oss. Skogsduvorna trivdes i skogen intill. De kuttrade melankoliskt, som underlig musik. Och det passade så fint.6 kommentarer:

 1. Vackert minne som fått liv igen i din tavla. Underbara färger!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Carolin jag blev så berörd av din tavla,när jag läste texten kom tårarna....
  Jag blev så berörd din målning den gav en känsla av TRO HOPP och KÄRLEK som övervinner allt.
  Vi såg på Bröderna Lejonhjärta i går kväll på dvd, kändes som om din tavla kom ur den filmen.
  Lena Larsson

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar tavla! Jag tänkte också på Bröderna Lejonhjärta när jag såg den.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 4. De vackraste blå färger som går att finna är målade på denna luftigt svävande målning
  Sture H

  SvaraRadera
 5. Oj, tack, vad fint ni skriver!
  TRO, HOPP och KÄRLEK kan man aldrig få för mycket av.
  Det ska jag tänka på när jag tittar på tavlan.

  SvaraRadera
 6. Dette bildet liket jeg veldig godt:) Jeg har lenge godt svanger med en ide om å ha to (eller ett stort) bilder på veggen ute på verandaen, og noe slikt kunne jeg tenkt meg:) vakkert:)

  SvaraRadera