Hem

torsdag 20 september 2012

Sista squashskörden

odla squash

Idag har jag skördat höstens sista squash. Den uttjänta plantan överlämnar jag med varm hand till jorden där den i lugn och ro kan omvandlas till fin mylla. Stora växtdelar hugger jag sönder med spaden och vänder ner i jorden där miraklet (komposteringen) sker. Jag tycker om squash och gör ofta Ratatouille, en fransk grönsaksröra som är jättegod. Prova om ni inte gjort det förr. Men i ärlighetens namn, tillslut kan man tröttna även på det goda. En squashplanta till vår lilla familj blev för mycket. Så en hel del frukter fick bli till jord.

odlingsbädd

Det verkar som om även Smulan börjat tröttna på squash. Nästa år tror jag att jag ska försöka mig på att odla meloner istället om jag får tag på snygga gamla fönster eller vitrin att ha dem under. Det blir i så fall en utmaning.11 kommentarer:

 1. Vad fina!! Du verkar ha bra hand om dina grödor. Jag fick inte så många eller fina som du tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade vi bott grannar hade vi kunnat byta, du har säker gott om annat som inte jag odlat ;) Lycka till med nästa säsong och vräk på med kväverikt gödsel det ska nog göra susen tror jag :D Ha det gott! / Carolin

   Radera
 2. Vilka superstora squach! Wow !!
  Ser ut som Smulan fått upp nån god doft i nosen,
  säkert från myllan, och bara väntar på att Du ska gå ;-))

  Kram / Therése

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha :D Ja, Smulan gillar att gräva! Det gäller att se upp där ;) Kram / Carolin

   Radera
 3. Jo, det blir lätt för mycket squash... men dom stora brukar hålla sig i månadsvis.
  Är det så att du har en D/S Gårdshund? Fin är hon är iaf lilla Smulan, och om det är så så vet ju vi att det är en av världens bästa hundraser ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Fia! Jo, det stämmer :D Har du också DSG? Håller med, verkligen jättetrevlig ras!! :) Ha det gott! / Carolin

   Radera
  2. Japp det har jag. Sally heter min och har ungefär samma färger som din, fast mer vitt ändå. Hade gärna haft en till men det blev en annan ras när vi skaffade en kompis till henne.

   Radera
 4. Vilken underbar trädgårds hundkompis du har,så mysig att se på bilderna :--)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är hon verkligen :) Mysigt att ha ett djur med sig i trädgårdssysslorna. / Carolin

   Radera
 5. Hej kusin! Vilken härlig blogg du här, här ska jag absolut ramla in fler gånger! :-) Gissar att jag kan hitta inspiration till min nya rabatt som är på gång...
  Söt DSG! Och Lilla B också såklart :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen, hej Cissi! Det var roligt att se dig här! :) Lycka till med din nya rabatt! Du kan säker få lite grävhjälp av din pigga pudel ;) så fin :) såg den på ett foto. Ha det så gott! / Carolin

   Radera