Hem

fredag 14 september 2012

Septembersaga

elsa beskow

I förmiddags var det riktigt busväder. Det blåste och regnade så att flera kraftiga rosenskäror knäcktes i trädgården. Det var riktigt mysigt att stanna inne och läsa. Favoritsagan just nu är Lasse liten i trädgården av Elsa Beskow. Illustrationerna är underbara. Elsa personifierar växterna precis så som jag också helt omedvetet brukar göra. Sagan handlar om Lasse som träffar September i sin trädgård. Lasse möter allt från Fru Kålhuvud till Krusbärspojkar och fröknarna Plommon. Jag har alltid älskat böckerna där Elsa beskriver och tecknar växter, frukt och bär. Nu är jag glad att Lilla B också tycker om dem. Jag läser dem ofta och vi har kul båda två. Att böckerna börjar bli till åren spelar ingen roll eftersom trädgårdsåret alltid är detsamma. Det ger mig en stor känsla av trygghet.

6 kommentarer:

 1. Hej!
  Den sagan är både vackert illustrerad och trevlig för barn.
  Trevlig helg7bea

  SvaraRadera
 2. Hej
  Nu bär det av till bibloteket// ha det fint

  SvaraRadera
 3. Man kan ju inte annat än älska Elsa Beskows böcker....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 4. Oh ja! Dessa böcker har jag alltid älskat - alltså EBs olika bilderböcker där växterna intar mänskliga skepnader. Min favorit var, och är fortfarande, Blomsterfesten i täppan. Har tom gjort ett inlägg på temat :-)
  http://annavattenkannastradgard.blogspot.se/2011/02/blomsterfesten-i-tappan.html

  Tänk att dessa 100-åriga barnböcker fortfarande håller måttet och kan fascinera och inspirera dagens barn. Då är det kvalitet!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Hej Carolin.
  Vad jag blir glad när EB s böcker lyfts fram,visst är de "Trädgårdsfantastiska"
  Trevlig Helg // S

  SvaraRadera
 6. Kul att ni också tycker om böckerna :) Vi är nog väldigt många som gör det och har fina minnen till dem. Hoppas att de får glädja barn i många, många generationer framöver! :) Trevlig helg på er! / Carolin

  SvaraRadera