Hem

tisdag 11 september 2012

Kålskörd

odla rödkål

Varm sol lyser över vår trädgård. Idag har jag och Lilla B skördat våra två rödkålshuvuden. Det var inte lätt att lossa dem från marken där de växte så sågen åkte fram. Tillsammans plockade vi bort de yttersta bladen. Det doftade härligt av kål. De är en tidig sort av rödkål som heter 'Roodkop'. Huvudena blev riktigt stora och fina trots att jag var tvungen att flytta på dem när de växte som bäst. Duktiga kålplantor de här.

märkning

Som ett stort tungt bowlingklot ligger kålen i min hand. Underbara grönsak, vad du är vacker!

märkning

Tung last. Nu bär det av mot köket.7 kommentarer:

 1. Men gud så vackra! Ja, jag tycker verkligen att era rödkålshuvuden är sinnrikt snygga. Extra bonus med lillans färgmatchande kläder :-)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Wow, vilka häftiga kålhuvuden!! Och vad fina foton!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 3. wow... vad häftigt!! Verkligen fina bilder också. Tyvärr verkar det inte bli mycket av min kålskörd. Hur har du odlat dem? under fiberduk?

  kram
  Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nina! Jag har odlat dem tätt tillsammans med ringblommor utan fiberduk. De yttersta bladen blev något angripna men inte mycket, så jag hade nog tur! :) Jag använder inga giftiga bekämpningsmedel utan försöker lura bort skadedjur genom att blanda olika sorters grönsaker och blommor. Jorden var även kraftigt gödslad. Kram! / Carolin

   Radera
 4. Hej
  Vilka kålhuvuden!!!
  Har aldrig sett att kålhuvuden är sååå vackra tidigare....
  Oj vilken tung last det blev för Lilla B.Så duktigt hon arbetar!
  Kålodlaren som missat det vackra //

  SvaraRadera
 5. Kul att fler än jag ser det vackra i kålen! :) Det är allt bra kul med grönsaker! :) Ha det gott / Carolin

  SvaraRadera
 6. Hej! Kom in på din sida då jag precis köpt samma sorts rödkål :) Ska ha mina i rabatten som en ätlig "sommarblomma"! Härligt att de var så snygga som jag trodde :) kram Anna

  SvaraRadera