Hem

onsdag 15 augusti 2012

Köksträdgårdens drottning

kronärtskocka
Kronärtskockor är storslagna både i format och utseende!

kronärtskocka

Jag blandar gärna blommor och grönsaker. Både för att det är fint och för att det förvillar skadedjuren som minskar på grönsakerna. Som blommande sällskap har skockan jätteverbena och rosenskära. Purjolökens blådaggiga blad är överraskande fina till Kronärtskockans silvriga färg. Ska man äta sina skockor får de inte gå i blom. Jag har tänkt på det här en tid och inser nu att jag inte pallar med att äta dem. Jag bara måste få se den gå blom! Nu väntar jag med spänning på stora violetta blomborstar som snart skall slå ut.12 kommentarer:

 1. Hej Carolin!
  Jag hittade precis till din blogg via din kommentar hos Cesars trädgård, och nu har jag lagt till dig på Bloglovin! Allt som har med odling i allmänhet och grönsaker i synnerhet tycker jag om att läsa så din blogg gillade jag direkt! :)
  mvh
  Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linda! Vad roligt :) Välkommen hit och fortsatt trevlig sommar! / Carolin

   Radera
 2. Åh, vilka fina bilder du fått på jätteverbenan och kronärtskockan! Själv har jag haft lite svårt att fånga dessa båda på bild. Dina skockor är så härligt bulliga och fina, vad är det för sort? Men du, klart du måste äta några!!! De är ju underbart goda! Jag låter några gå i blom och äter upp restenj:)
  Ha det fint,
  Charlotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Charlotta! Tack! :) Ett bra tipps för att fånga dem på bild är att fota dem på kvällen när ljuset är svagt, prova, kanske du lyckas fånga dem då.. Skockan satte jag ut tidigt i våras och fick den som planta utan sortnamn :( så tråkigt. Jag ville få tag på Herrgårds och hoppas nu att detta kan vara det. Kanske du kan se om så kan vara möjligt? Hade ju vart superkul om jag lyckades övervintra den! Ha det fint! / Carolin

   Radera
 3. Verkligen en spännande växt! Så vackert med verbenan... Förstår att du inte vill äta upp skönheterna .

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna! Ja, det är just det den är :) så otroligt spännande så man blir beroende av den! Kram! / Carolin

   Radera
 4. Hej, jag hittade också dig precis, i cesars trädgård :))
  Jag vill också se skockorna blomma så jag lägger till din fina blogg i min blogglista.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej AnnCharlotte! Vad roligt :) Välkommen hit! Nu hittade jag din fina blogg också så jag lägger till den i min lista :) Ha det bra! / Carolin

   Radera
 5. These are very lovely photos of artichokes....very pretty :o)

  SvaraRadera
 6. Svar
  1. Ja visst är det något speciellt med solrosor :) Blommor som verkligen ger glädje! / Carolin

   Radera