Hem

onsdag 22 augusti 2012

Amerikanska blåbär

amerikanskt blåbär
Amerikanskt blåbär Vaccinium corymbosum 'Ama'.

Amerikanskt blåbär visade sig vara en riktig höjdare. Allt vad jag har hört om odlade blåbär så är det att de minsann inte alls kan mäta sig med våra vilda bär i skogen. Men jag håller inte med. De här bären är jättegoda!

amerikanskt blåbär vaccinium corymbosum

Busken är stor och det bästa är att bären mognar lite då och då så att man får en fortlöpande skörd under längre tid. Perfekt när man vill plocka lite bär varje gång man passerar busken. En annan fördel om man har barn är att dessa blåbär saknar färg inuti så man slipper fläckar på kläder och händer, men lika vackert blå som skogens bär är de på ytan.3 kommentarer:

 1. Kul att läsa att du är så nöjd! Jag satte 2 buskar i våras och de verkar vara segstartade, förhoppningsvis får jag 3 bär att provsmaka om ett par dagar. Men jag förstår att jag har ngt riktigt gott att se fram emot kommande år :)
  /Linda

  SvaraRadera
 2. Det tar sin lila tid innan den ger riklig skörd. Jag har haft mina i några år men är fortdarande inte riktigt nöjd med avkastningen fast goda är dom.

  SvaraRadera
 3. Hej! Ja, jag är förvånad över att bären är så goda :) Jag tror mycket vatten är bästa tipset för att få fart på buskarna fort, de föredrar jämt fuktig jord. Likaså att de inte utsätts för kalk, så att de planteras i torv... Sällskapet är viktigt också, att man har två eller fler sorter i närheten av varandra så att de kan korsbefrukta sig, då blir skörden rikligare. Du har verkligen något att se fram emot Linda! :D

  SvaraRadera